Om oss

Vi är en Spetsutbildning i FILM med riksintag. Vi erbjuder dig tre innehållsrika och upplevelsefyllda år vid Sturegymnasiets Estetiska program Estetik och Media

Det här är en högskoleförberedande utbildning för dig med ett intresse för film och filmskapande, där du får använda dina färdigheter både praktiskt och teoretiskt. Här kommer du att ha möjlighet att utveckla och öka dina kunskaper inom den rörliga bildens berättande. Du kommer jobba med allt från idé till färdig produktion i en kreativ miljö med skickliga pedagoger och professionell utrustning. Som en av två spetsutbildningar inom film i Sverige ger vi dig de bästa förutsättningarna för att lyckas.

Vi som jobbar med utbildningen har lång teoretisk och praktisk erfarenhet inom området. Våra lokaler är byggda för att ge bästa möjliga produktionsförutsättningar, med bland annat en fullt utrustad film- och tv-studio. Vi samarbetar med Akademien Valands filmutbildning (Göteborgs universitet), samt Region Halland (Ett regionalt utvecklingscentrum för film och rörligbild)